Dalam Diam Dia Bantu

Bila kita bekerja ni...memang tak kira waktu untuk berkemas rumah....ikut mana yang dan...dan sebenarnya ikut mood gak... hehehe... yelah.. nak buat bila time penat... sangat memenatkan..

Bila cakap part berkemas ni...orang pompuan biasalah...tak akan lari dari kekemasan...Sal ni bukanlah cerewet sangat tapi kalau kemas tu sedaplah kan mata memandang dan senang nak trace balik mana kita letak ..kalau tak memang payah nak jumpa..

Adala satu hari tu ..lepas Maghrib..Sal start ngemas ..bukan banyak pun cuma dalam almari...punyala ralit mengemas..rupanya dalam dendiam ada yang memerhati...kebetulan masa tengah mengemas tu...Sal ke dapur kejap...sekejap sangat sangat....dan tetiba telinga ni dengar something dari dalam bilik...rasanya anak anak kat ruang tamu tadi....

Dan........ce tengok ....


Punyala panjang akal...dia boleh tarik kerusi dan bantu nak ngemas...cerdik betul Khalaf...ingat dia ada dok dengan Mr Hubby...rupanya dia lagi cekap dari ibu...bukan apa ..Sal takut jatuh je...memang tak perasan yang dia dok perati apa yang Sal buat...yelah anak anak zaman sekarang...sangat pantas belajar...sebagai ibubapa...kita kena lebih berhati hati dan alert..

Mencegah lebih baik dari Merawat !!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,