Makan Bakso Waktu Berbuka...Pun Sodap !!!

Terima kasih sangat sangat pada Mr Hubby yang sudi masak menu untuk berbuka puasa...adela satu hari tu Sal memang keletihan nak memasak...nak masuk dapur memang tak lalu...rasa badan dah macam kain buruk...Sal cakap dengan Mr Hubby...memang tak larat benor rasa ...

Mr Hubby balas balik...ape yang ada dalam fridge...dia pun dah rancang nak masak something...tetiba Sal teringat ada bebola daging ala bakso tu...kebetulan masa lalu kat pasar..singgah membeli sebab bebola daging ni sangat sedap....besar gak la...compare beli yang frozen...lain rasanya...

Bermula la penangan Mr Hubby di dapur...oh ya...baru teringat yang Mr Hubby nak buat mee kuning sendiri pada mulanya...tapi tak jadi pulak bila direbus...penyudahnya beli je mee dan kuetiow kat kedai...Sal kurang sikit mee...kalau kuetiow memang peberet la...

Sambil nak tunggu Mr Hubby siap masak...boleh pulak Sal terlelap...punyala kepenatannya...Sal tak tolong langsung kat dapur...sabar je la kan....huhuhu...dan yang Sal suka bila makan kuetiow bakso ni adalah sambal kicap Mr Hubby...part ni memang A++...sampai sekarang Sal tak pandai buat....boleh buat tapi tak kan sama dengan air tangan Mr Hubby.....next Sal akan berguru lagi...

Masak sup macam biasa...tumis....masak....siap !!

letak bebola daging lebih sikit.....baru terangkat...


Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,