Menu Simple Sambutan Raya

Alhamdulillah....sambutan Aidilfitri dirai dengan penuh kesederhanaan...selesai sudah misi balik kampung Johor - Melaka.. sesekali berkumpul meriah gitu....tapi rasa macam nak repeat balik kampung....seronok rasanya...bila jarang cuti...camni la kan...huhuhu...

Last week Sal dan Mr Hubby beria gak sediakan juadah raya...ye lah...nak gak rasa beraya di rumah sendiri..kebetulan anak buah Mr Hubby nak datang rumah...so alang alang tu ajak staf yang dah kerja datang rumah...tau la kalau lepas raya dah naik keja..mana cafe nak bukak...susah gak nak cari makan tengahari..Sal penah gak naik keja hari raya ketiga...memang berkeriukkk la bunyi cacing dalam perut...laapppaaarrrrr....

Mr Hubby gigih anyam ketupat....Sal memang tak bantu sebab tak tau.....tau makan je...seronok pulak tengok Mr Hubby buat ketupat....pernah gak dulu belajar buat tapi tak menjadi...penyudahnya stress...tolong masukkan beras je ...ok la kan...kira bantu gak...

Menu sangat simple....selain dari Ketupat...Rendang Daging...Kuih Kacang....Sal tambah Nasi Beriani...Ayam Masak Merah...Rojak Nenas....




Kuih raya adela jugak serba sedikit....buat kudapan bila dok depan tv..ape lagi...layan drama yang best la kan...hehehe...yang selebihnya kerepek dan kekacang....

Terima kasih pada yang sudi hadir...walaupun tahun ni tak buat open house...tapi kengkawan boleh je roger kalau nak datang rumah....pintu rumah Sal sentiasa terbuka untuk menerima kunjungan bagi yang sudi hadir...

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,