Restoran Rumah Thai...Pilihan Berbuka Puasa

Jarang sebenarnya Sal berbuka di luar....tapi semalam ntah kenapa teringin sangat nak makan tomyam...nak masak sendiri boleh, tapi kannnnn.....takut lari pulak rasa dia....kebetulan teringat bro Eyriqazz pernah sebut dan rekmen Restoran Rumah Thai.....gerak hati macam best je dan ternyata bila Sal google...ramai blogger yang pernah datang dan rasa menu yang dihidangkan bagi maklum balas yang positif...

Tak lengah terus inform Mr Hubby...Alhamdulillah Mr Hubby setuju dan kami on ke Restoran Rumah Thai...berbunga betul hati...hehehe

Masa nak pegi .. Sal try waze tapi alamat yang keluar di Taman Melati...jangan salah tau kengkawan...lokasi Restoran Rumah Thai ni dah berpindah ke Taman Melawati, kalau dulu memang di Taman Melati dan sekarang sudah bertukar okeh !!

Senang je nak cari sebab tak jauh dari Am.Bistro (kedai mamak)...kalu guna waze cari Am.Bistro dan untuk GPS try search Lorong Selangor, Taman Melawati....terus parking depan restoran...part parking jangan risau...tak berebut punya..cukup nak menampung...


Sal percaya...tentu regular customer Restoran Rumah Thai merindui kesedapan dan kelazatan menu disini kan...meh kita serbu balik... kalau tahun lepas tak sempat nak merasa berbuka puasa di sini jangan sedih sebab tahun ni confirm tidak akan mengecewakan..

Tak mau la story panjang lebar lagi...sebab Sal tak sabar nak sharing menu yang ada di Restoran Rumah Thai.. pada Sal memang sangat special...mulanya Sal ingat mahal..rupanya sangat berbaloi sebab tiada GST dan makanan yang dihidangkan boleh tahan untuk seisi keluarga...pendek kata hidangan tidakla terlalu sedikit..tak caya meh tengok ni...







Sal pilih Menu A sebab Sal datang bertiga....simple dan Sal buat tambahan order untuk kerabu mangga...Khalish ikut tapi dia makan pun tak banyak tapi Sal tekejut gak sebab bertambah dia makan nasi dengan tom yam...Khalish ni kalau ikutkan agak cerewet sikit bab makan...dan kalau dia boleh makan memang sedap la tu...sempat gak Sal tanya pendapat Mr Hubby...dan dia pun sependapat...selain pekat dan cukup terasa serba serbi kuahnya...Sal suka sebab 'isi dalam' memang banyak...puas la makan...Alhamdulillah...

Masakan yang lain pun sedap belaka...Sal order kerabu mangga...perggghhhhh...terbaik !! teringat ingat sampai sekarang...hehehe

Bagi keluarga yang ramai...jangan risau...banyak pilihan lain yang boleh di order...hajat di hati Sal nak gak merasa ikan kerapu 3 rasa..tapi takut tak habis...so...kalau berkesempatan next, Sal nak datang lagi..sekali Sal tengok hidangan kerapu pun dah macam terasa sedapnya..Insya-Allah lepas ni mesti Sal datang lagi...





Setiap hidangan akan disediakan se'jug air sirap dan air masak beserta dengan kurma...pencuci mulut pun ada...serba lengkap bagi Sal..sangat tidak rugi berbuka di Restoran Rumah Thai...tapi kalau nak order air buah pun boleh jugak...ada jus apple...orange...tembikai...tembikai susu...jangan lupa order teh tarik tau!! Sal dah merasa...huhuhu...

Sal sangat berpuas hati dapat berbuka di Restoran Rumah Thai...

Good Food !! Good Price !! Good Ambiance !!

Pemilik restoran Puan Nas...sangat peramah orangnya so jangan segan nak datang dan order pilihan menu kesukaan anda ...Malumat lanjut sila hubungi 03 - 41628207

Jangan tak tahu....sampai je Sal nak sefie dengan seseorang....siapakah beliau ???? hehehe..

Sal dan blogger femes....PinkyMomma@diya.nadia.... 
Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,