Sambal Hijau...Pembuka Selera

Masa ke Bandung bulan lepas..oppss sorry sebab tak buat entry lagi..Sal terjumpa sambal yang dapat membuka selera tiap kali nak makan nasi putih...biasa la bila kita ke negara orang..tak semestinya tekak kita dapat terima semua jenis makanan...

Sal bukanlah jenis memilih sangat tapi bila tak kena pada tekak memang tak akan makan...cumanya bila terjumpa sambal hijau ni...perghhhh....best gak...nak kata pedas tu taklah jugak..

sambal hijau...terangkat..
Bila balik rumah...Sal try gak buat...rebus cili tu dulu pastu tumbuk ...nak cepat sampai tak berapa lumat biji cili....cuma Sal tak letak cilipadi sebab takut pedas giler..just buat dari cili hijau biasa...buat banyak sikit pastu yang lebih simpan...bila makan dengan nasi panas...bolehla...boring dah nak makan yang lemak lemak...kita makan yang simple simple je..

Serious sebab sebelum ni Sal tak pernah try...so ada best nyer gak bila kita pegi ke negara orang ... sambil tu dapat jugak pengalaman baru  .. luas pandangan...hehehe..

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,