Murtabak Maggi Simple

Bila malas masuk dapur....mula Sal akan fikir nak masak sesuatu yang simple dan mudah dari segi penyediaan....kiranya tak la ambil masa yang lama...kalau masuk dapur lama lama....hehehe...akan jadi malas balik....

Tetiba dapat idea...Sal singgah blog Dapur Tanpa Sempadan..sape lagi kalau bukan PCM kan....mana tau bila singgah sana dapat idea nak masak apa..dan ternyata...dapat gak akhirnya...kalini Sal nak try buat murtabak megi..rasanya bahan yang dinyatakan pun ada...cuma Sal tak follow 100%...mana yang ada Sal guna...

Terus Sal bergegas masuk dapur dan tumis apa yang patut.....


Dah siap satukan semua bahan...Sal masukkan dalam 'Periuk Ajaib'...ajaibla sangatkan...senang bila ada ni...semua pun boleh...


Dan akhirnya.....sedia untuk dinikmati...Sal makan dengan sos cili je..tak buat sos muratabak tapi kalau ada yang nak try resepi penuh....klik > SINI <  rugi kalau tak try ....


Selamat Mencuba Jugak !!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , ,