Kusambut 2016....Selamat Tinggal 2015

Sekejap betul masa berlalu...esok dah 2016...harini lastday bagi 2015...amacam dengan A.Z.A.M kalian...dah tercapai kesemua yang diniatkan tahun nie  ??

Cakap kat orang tapi diri sendiri camne pulak....huhuhu...Alhamdulillah...Sal setakat ni buat apa yang termampu...tak nak paksa diri sangat...nanti sendiri yang sedih bila tak dapat atau tak tercapai...syukur....

Sal nak sharing icon 2016 dari Google...cute je tengok !!

New Year 2016: Google
Hidup kita ni sebenarnya terlalu singkat...kena selalu muhasabah diri....yang lepas jangan diingatkan lagi....sila jangan pendam dalam hati...buat sakit je nanti...

So kena selalu happy dan bersangka baik dengan Allah SWT...

Jika manis kita bersyukur. Allah mengajarku erti syukur
Jika pahit, Allah mengajar erti kesabaran
Jika dikecewakan, belajarlah hakikat tawakal
Bila cemas, Allah mengajar erti raja' (mengharap)
Jika sedikit,Allah mengajar erti qanaah (berpada-pada)

Ustaz Pahrol Mohd Juoi....

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , ,