Belajar Selagi Belum Terlewat ...

Petang ...sunyi sepi lak rasa....tetiba terdengar lagu feminin....perghhhh....teringat zaman sekolah....zaman muda remaja...cinta monyet....huhuhu...sangat kelakar okeh !! Dulu suka sangat main main waktu belajar...puas mak berleter suruh baca buku...tapi bukan bermakna tak study langsung...belajar tetap belajar sebab masa tu Sal dah tanam azam nak masuk Universiti....

Alhamdulillah...berkat usaha..syukur...dapat jejakkan kaki ke Universiti...di mana ada kemahuan di situ pasti ada jalan..jangan cari alasan atau malas nak study ye adik adik yang disayangi....zaman sekarang nak cari ilmu banyak dah saluran...

Kena ingat jasa yang makpak dah bagi pada kita...sebenarnya untuk kesenangan kelak..time study dulu Sal sendiri pun rasa susah...malas pun ada yelah macam kena paksa nak pegi kelas...dengan banyaknyer assignment...tapi sebenarnya zaman tulah yang menyimpan banyak sangat kenangan manis...pahit...heheheh...

So adik adik yang tengah dok study...jangan rasa stress !! Masa sekarang berlalu dengan pantas...study rajin rajin....dapat result bagus bagus...boleh appl kerja yang gajinya bagus sikit..kalau nama je masuk Universiti tapi result biasa.... maka gajinya pun akan biasala jugak...time tu nak menyesal pun tak guna...terlewat dahhhhhh....

manusia perlukan perubahan....(Picca Google)

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , ,