Tiada Masa Bersama..Salahkan Diri Sendiri ??

Rasa sekejap betul masa berlalu...anak anak dah semakin membesar...terkadang tu tanpa Sal sedari...tulah...nak salahkan diri sendiri pun ye jugak ..bila bekerja nilah jadinya...kena bahagikan masa sebaik mungkin...sebelum ni Sal ada kongsikan tip tentang Pengurusan Masa ..cuma tips ni lebih kepada pendekatan masa kita bekerja....lepas ni Sal akan try usahakan tips untuk kita lapangkan masa bersama anak anak walaupun berkerjaya...

Kita mampu lakukan...Sal sendiri pun curik masa untuk bersama anak anak...kita boleh !! jangan kata tidak..jangan terlalu leka sampai anak anak terbiar...Sal faham...zaman gajet ni kadang kadang tu tak kira masa..tambah ade aplikasi whatsaap...ade je info masuk...nak itu ini la..meskipun bukan waktu kerja...Sal sendiri pernah alami dan selalu pun...so kena sabar dan bijak mengatasi....

Bila bersama dengan anak anak...walaupun 5 minit yang Sal dapat...syukur Alhamdulillah...nak lebih pun kadang tu anak anak cepat bosan...bukan boleh paksa...so kita follow je ragam dyorang...janji happy kan !! 

Masa yang sikit terkadang tu lebih berharga ...tak caye korang tryla bila mood anak anak baik...ha ni lagi satu...mood pun mainkan peranan penting tau...jangan dipaksa bila anak anak moody ...nanti sendiri naik darah...hehehe...



Dan lagi satu...jangan paksa diri sendiri..tambah bila kita kerja...badan penat..sila cari masa yang sesuai okeh !!

Jom Singgah;
Kelab BloggerBenAshaari

Labels: , , , , ,